Tuesday, March 30, 2010

Lõhe toorjuustu kastmes



Kala on kasulik ja selles pole kahtlust. Just lugesin ühte artikklit femme.ee-st, kuidas kala teeb naha ilusaks ja vähendab kortse, pole just paha:) Samuti pidi kala tuju paremaks tegema. Praegusel natuke koledal ajal on ka see toime päris hea, sest minul on küll kevadväsimus peale tulnud. Peale nende oli seal veel pikk loetelu, miks kala tuleb süüa. Seega järgmine toidukord valmis kalast:P Kuigi see kala on pisut rammusam, aga selle eest väga hea ja vähesest saab kõht täis. Juurde valmistasin porgandi-brokkoli segu.

Lõhe toorjuustu kastmes
1 kg lõhefileed
0,5 l koort(35%)
1 karp (250g) toorjuustu
2 suuremat mugulsibulat(selle jätsin ära)

Puhastada lõhefilee luudest ja asetada ahjupannile. Kui kasutad sibulaid, siis lõigata need ratastena lõhele, peale raputada küüslaugusoola ja piprasegu. Järgmisena segada toorjuust koorega ja valada kalale. Küpsetada 200C juures umbes 20-30 min ehk kuni kala on pehme.

Porgandi-brokkoli segu

2 tk porgantit
1 väike brokkol
natuke rõõska koort

Lõigata porgandid ja brokkol tükkideks. Keeta kõigepealt porgand ja mõne aja pärast lisada brokkol, keeta kui mõlemad ained on pehmed. Lõpus lisada neile koort maitse järgi, koore võib asendada võiga või lihtsalt maitseainetega maitsestades.



No comments:

Post a Comment