Tuesday, March 23, 2010

Kohupiimapallid



Tänane ettevõtmine sisaldab siis toidumaailma pattu ehk potšikuid. Kuigi ma ise väga suur potšiku armastaja pole, on need ülejäänud perekonna jaoks ühed lemmikud vahepalad. Siiski võin öelda, et isetehtud pontšikud on umbes tuhat korda paremad kui poe omad. Kuna poes pakutavad on enamasti väga rasvased ja lömmis, seevastu isevalmistatud on seest kohevad ja pealt parajalt krõmpsud. Retsept on pärit ema vanast retsepti märkmikust, kus leidub igasuguseid traditsioonilisi toite ja küpsetisi. Seda lugedes tuleb palju tuttavaid kooke meelde, mida ammu pole tehtud.

Kohupiimapallid

250 g kohupiima
3 muna
2 spl jahu
2 spl suhkrut
1/4 tl soola
1/2 tl soodat
õli/rasva
tuhksuhrut

Segada kohupiim, muna ja suhkur.Lisada jahu, milles on segatud sool ja sooda.
Võtta kaks lusikat. Ühe lusika peale võtta tainas ja teise abil kukutada see õli sisse. Küpsetada pallikesi kuni nad on kuldpruunid. Vajadusel peab pallikesi õlis ka pöörama.
Valmis pontšikutele raputada tuhksuhkrut.

No comments:

Post a Comment