Kiire kukeseene-suvikõrvitsa pasta
500g pastat
250g kukeseeni
pool suvikõrvitsast
2 dl rõõskakoort
sool
pipar
basiilikumaitseainet
Keeta pasta al dente. Praadida kukeseened ja lisada tükeldatud suvikõrvits. Segule lisada pasta ja rõõskkoor. Maitsestada soola ja pipraga. Nii lihtne see oligi:)
Meekook
Põhi:
2 muna
150 g suhkrut
60 g võid
70 g vedelat mett
450 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Vahele
1,5 g hapukoort
135 g suhrut
Munad vahustada suhkruga. Sulatada või ja lisada mesi. Või-meesegule lisada juurde munavaht ja kuumutada keemiseni(välitida põhjakõrbemist!) ning tõsta tulelt. Lisada jahu-küpsetuspulbri segu ja segada kõik ühtalseks massiks. Tainas jaagada viieks ühesuuruseks palliks ja rullida jahusel laual õhukeseks. Kõik kihid küpsetada ühe kaupa 175C ahjus 5-7 minutit. Üks kiht pudistada puruks ja puistada kõige viimase kihina koogile. Jahtunud taignaplaatide vahele määrida hapukoore-suhkru segu ning kaunisada koogupuruga. Hoia kooki järgmise päevani külmikus.
No comments:
Post a Comment