Friday, September 10, 2010

Meekook ja pasta



Üle pika, isegi väga pika aja, tuleb lõpuks üks uus postitus. Mõni võib arvata, et olen söögi tegemise unustanud, seda mitte. Hoopis uute sissekannete tegemine lükkus koguaeg edasi...kuni tänaseni:) Nüüd üritan jälle aktiivsem olla, sügisel ikka uue hooga.

Kiire kukeseene-suvikõrvitsa pasta

500g pastat
250g kukeseeni
pool suvikõrvitsast
2 dl rõõskakoort
sool
pipar
basiilikumaitseainet

Keeta pasta al dente. Praadida kukeseened ja lisada tükeldatud suvikõrvits. Segule lisada pasta ja rõõskkoor. Maitsestada soola ja pipraga. Nii lihtne see oligi:)

Meekook

Põhi:
2 muna
150 g suhkrut
60 g võid
70 g vedelat mett
450 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele
1,5 g hapukoort
135 g suhrut


Munad vahustada suhkruga. Sulatada või ja lisada mesi. Või-meesegule lisada juurde munavaht ja kuumutada keemiseni(välitida põhjakõrbemist!) ning tõsta tulelt. Lisada jahu-küpsetuspulbri segu ja segada kõik ühtalseks massiks. Tainas jaagada viieks ühesuuruseks palliks ja rullida jahusel laual õhukeseks. Kõik kihid küpsetada ühe kaupa 175C ahjus 5-7 minutit. Üks kiht pudistada puruks ja puistada kõige viimase kihina koogile. Jahtunud taignaplaatide vahele määrida hapukoore-suhkru segu ning kaunisada koogupuruga. Hoia kooki järgmise päevani külmikus.

No comments:

Post a Comment