Saturday, September 25, 2010

Toorjuuustukreemiga martsipanitort




Martsipanikate tordi peal on lihtsalt suurepärane ja üleüldse on martsipan minu lemmik toidvalmistamise produkte, sest see muudab kõikvõimalikud magusad toidud veelgi maitsvamaks. Martsipan annab võimaluse improviseerida ka kaunistustega. Seekordne tort valmis vennale sünnipäevaks. Kooki said nautida paljud inimesed ja väga rõõmustav oli positiivne tagasiside.


Võibiskviit:
100 g võid
1 dl suhkurt
3 muna
2dl jahu
0.5 tl söögisoodat

Täidis:
200 g toorjuustu
200 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
2 spl sidrunihapet
1 dl suhkurt
35 g zelatiini
2 banaani

Immutamiseks:
natuke piima


Vahustada või koos suhkurga, lisada munakollased. Teise anumas vahustada munavalged tugevaks vahuks. Lisada võimassile 1/3 munavalge vahust ning seejärel jahu koos söödisoodaga. Kõige lõpus segada ka hulka ülejäänud munavalge. Biskviiti küpsetada 180-200C juures. Põhi on valmis, kui puutikk enam tainast külge ei võta.
Jahtunud biskviit lõigata kaheks tükiks(NB! põhi tuleb üsna õhukene).
Täidise jaoks vahusta rõõskoor koos suhkruga, lisa toorjuust ja kohupiimapasta. Viimasena lisa sidrunihape ja zelatiin.
Immuta mõlemad koogipõhjad piimaga. Alumisele kihile aseta banaanitükikesi ja seejärel kohupiima-toorjuustukreem. Kõige peale aseta teine biskviitkiht. Lase tordil külmikus taheneda u. 2 tundi ja seejärel kaunista. Mina kasutasin kaunistamisel martsipani ja šokolaadi.


No comments:

Post a Comment