Thursday, September 23, 2010

Kräsupea



Hea ja kindel valik-kräsupea.


Põhjad:
4 muna
4 dl suhkrut
6 dl jahu
2 tl söögisoodat
400 g hapukoort(paksemat)
3 spl kakaod(poole taina jaoks)

Täidis:
800 g hapukoort

Glasuur:
100 g võid
3 spl suhkrut
2 spl piima
2 spl kakaod

Segada munad koos suhkruga, lisada eelnevalt segatud jahu ja söögisooda. Segule lisada kõige lõpus hapukoor. Jaga tainas kaheks ja ühele osale lisa kakao. Pruun tainas valada lahtikäivasse vormi, mis on voodertatud küpsetuspaberiga ja hele tainas küpsetusplaadile. Küpsetada 180 C juures umbes 25 minutit kuni kook on läbi küpsenud. Peale küpsetamist, lõika hele kook kuubikuteks ja pruun kook kaheks kihiks.
Heledad koogitükid segada hapukoorega ja pruunid kihid immutada piimaga.
Aseta üks pruun kiht koogivormi ja kata see pealt 1/2 tordikuubiku-hapukooreseguga. Korda sama järgmise kihiga.
Glasuuri jaoks sulata potis või, sega juurde piim, suhkur ja kakao. Kuumuta keemiseni ja tõsta segu tulelt. Lase veidi jahtuda ja vala glasuur koogile.
Aseta kook 12 tunniks külmikusse, nii saab parima tulemuse.


1 comment:

  1. Miks panevad kõik blogijad ülesse retseptid kasutades mõõtühikutena dl jne? Jahu saab dl sisse panna rohkem ja vähem ju? Grammiga oleks see palju täpsem.
    Kook muidu väga hea:)

    ReplyDelete