Wednesday, September 22, 2010

Kaneelirullid, sidrunikeerud ja martsipani-šokolaadi keerud



Tänane toidutegu põhineb vaid pärmitaignal. Otsustasin mitte teha vaid ühte sorti saiakesi, vaid katsetada võimalikult palju erinevaid kuna pärmitaigna küpsetisi just iga päev ei tee. Samuti saab saiakesi katsetada erinevate täidiste ja glasuuridega. Tänased retseptid on:


Tainas:

50g pärmi
0.5 dl käesooja piima
150 g võid
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 muna
10 dl jahu

Täidis I:
50 g riivitud martsipani
20 g riivitud šokolaadi

Täidis II:
30 g sulatatud või
demera suhkur
kaneel

Täidis III:
30 g võid
suhkur

Glasuur I(šokolaadi)
3 spl kakaod
1 dl suhkrut
0.5 dl piima
40 g võid

Glasuur II(sidruni):
40 g võid
1.5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkurt
1 spl sidrunimahla

Hõõruda pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisada käesoe piim ja sulatatud või. Segule lisada ka ülejäänud suhkur, muna, sool ja jahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase kerkida umbes 40 minutit.

Segada kokku täidised ja jagada tainas kolmeks osaks. Üks osa tainast kata martsipani-šokolaadi kattega, teised kaneeli-suhkruga ja ülejäänud tainast valmista suhkru keerud. Küpsetadaa 200C juures umbes 10-15 minutit kuni saiad on pealt kergelt pruunikad.

Valmistada glasuurid:
Glasuur I jaoks sega kokku kõik koostisained ja kuumutada kuni keemiseni, vähenda natuke kuumust ja hoia segu veel kuumana u. 3 minutit.
Glasuur II jaoks sulata või ja sega kokku ülejäänud ained. Kuumuta keemiseni.

Katta martsipani-šokolaadi keerud pealt šokolaadiga, samuti ka kaneelirullid. Ning suhrukeerud katta sidruniglasuuriga.

No comments:

Post a Comment