Tainas:
50g pärmi
0.5 dl käesooja piima
150 g võid
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 muna
10 dl jahu
Täidis I:
50 g riivitud martsipani
20 g riivitud šokolaadi
Täidis II:
30 g sulatatud või
demera suhkur
kaneel
Täidis III:
30 g võid
suhkur
Glasuur I(šokolaadi)
3 spl kakaod
1 dl suhkrut
0.5 dl piima
40 g võid
Glasuur II(sidruni):
40 g võid
1.5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkurt
1 spl sidrunimahla
Hõõruda pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisada käesoe piim ja sulatatud või. Segule lisada ka ülejäänud suhkur, muna, sool ja jahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase kerkida umbes 40 minutit.
Segada kokku täidised ja jagada tainas kolmeks osaks. Üks osa tainast kata martsipani-šokolaadi kattega, teised kaneeli-suhkruga ja ülejäänud tainast valmista suhkru keerud. Küpsetadaa 200C juures umbes 10-15 minutit kuni saiad on pealt kergelt pruunikad.
Valmistada glasuurid:
Glasuur I jaoks sega kokku kõik koostisained ja kuumutada kuni keemiseni, vähenda natuke kuumust ja hoia segu veel kuumana u. 3 minutit.
Glasuur II jaoks sulata või ja sega kokku ülejäänud ained. Kuumuta keemiseni.
Katta martsipani-šokolaadi keerud pealt šokolaadiga, samuti ka kaneelirullid. Ning suhrukeerud katta sidruniglasuuriga.
No comments:
Post a Comment