Sunday, July 4, 2010

Suvepidu




Soe ilm koos hea seltskonna ja ka hea toiduga muudavad õhtused ajad eriti mõnusaks(muidugi nendel päevadel, kui jalgpalli pole:D, sest siis on põnevus suunatud vaid telekasse). Otsustasin korraldada väikse aiapeo, kus pakkusin värskeid suupisteid, salatit ja kooki. Eriti hea võimalus oli teha hatšapurit, mida olen kaua-kaua tahtnud teha ja samuti oli mõttes ka ükss maasikakook, mis on kokku komplekteeritud erinevatest retseptidest ja ka omaloomingust. Kahjuks unustasin Caesari salatist pilti teha ja seega retsepti ka ei lisa seekord. Samas ma olen kindel, et teen seda kunagi uuesti ja siis lisan kõik vajaliku.

Caprese vardad

125 g Mozzarella palle
pakk kirsstomateid
basiilikut

Mozarella pallid kastsin basiiliku õlist, valgest veiniäädikast ja soola-piprast koosneva kastme sisse.

Meloni-arbuusi suupiste

1 melon
arbuusi
sinihallitusjuustu

Lõikasin sinihallitusjuustu tükkideks ja tegin melonist ning arbuusist kuulikesed. Moodustasin koostisainetest vardad ühed meloni-sinihallitusjuustuga ja teised a
rbuusi-sinihallitusjuustuga.

Hatšapuri(retsept pärit nami-namist)


Tainas:
250g hapukoort
150 g sulatatud ja jahtunud võid
1 muna
6 dl jahu
0.5 tl soodat
0.5 tl soola

Täidis:
250 g jämedalt riivitud Suluguni juustu
1 muna
2 spl hapukoort
2 hakitud küüslauguküünt

1 muna peale määrimiseks


Sega hapukoor sulatatud võiga. Klopi juurde muna, siis lisa soola ja soodaga segatud jahu. Sõtku tainas läbi - pead saama üsna pehme taina.Kui soovid ühte suurt hatšapurit, siis jaota tainas kaheks võrdse suurusega (ümaraks) tainalatakaks.
Kui soovid väikeseid hatšapurisid, siis rulli tainas jahusel laual umbes 5 mm paksuseks, lõika joogiklaasi või küpsisevormiga umbes 7 cm ketasteks.*
Riivi juust jämedalt, sega klopitud muna ja küüslauguga segatud hapukoorega. Pane täidis ühe tainalataka peale ja kata teise tainalatakaga. Määri servad munaga ning suru tainaservad kõvasti kinni. Torka kahvliga pealmisele tainalatakale mõni riburida auke.
Määri pealt munaga ja küpseta hatšapurit
220kraadises ahjus kuldseks.

Maasikakook

Põhi
16 digestive küpsist
75 g võid

Täidis
200 g Philadelphia toorjuustu
300 g maitsestamata jogurtit
200 ml vahukoort
50 g suhkrut
10 g želatiini
6 digestive küpsist
125 g nisuhelbed meega(hommikuhelbed)

Digestive küpsised purustada hästi peenikesteks tükkideks, sulatada või ja lisada küpsistele. Suruda küpsisemass koogivormi.
Vahustada koor suhkruga, lisada toorjuust. Sulatada želatiin, lisada jogurtile ja see omakorda segada vahukoorega. Kogu segule lisada lõpuks nisuhelbed.
Küpsistega vooderdatd koogipõhjale valada peale pool täidisest. Selle peale purustada 6 küpsist ja kõge peale uus kiht täidist.
Asetada kook 5-6 tunniks külmkappi. Enne laualae tõstmist kaunistada maasikatega.

No comments:

Post a Comment