Monday, July 12, 2010

Kohupiimakook ja pasta




Ohjah, tegelikult sellise kuumusega on kokkamine ja raske toidu tegemine üldiselt väsitav. Eriti midagi küpsetades on tunne nagu ahi kütab tervet kööki ja ka kokk muutub üheks toiduga:D Aga mis seal ikka, süüa on vaja. Koogi kogused on nii suured kuna pidin arvestama u. 20 taanlasega, seega tehtud sai seda üks suur plaaditäis. Neile maitses kook väga ja sai kiirelt otsa, nad soovisid isegi retsepti, kuid neil pole kõiki neid koostisaineid saadaval:)

Lihtne kohupiimakook

Põhi
1 pakk juubelitordipulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid

Täidis
1 kg kohupiimapastat
400 g hapukoort
5 muna
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
peale mustikaid(nii palju kui ise soovid)

Kate
1 pakk juuberlitordipulbrit

Sulatada või, segada juuberlitordipulbri ja küpsetusjahuga ning asetada küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Munakollased vahustada suhrtu ja vanillisuhruga vahuks, eraldi vahustada ka munavalged. Kohupiimale lisada hapukoor ja munakollasevaht, segada. Kõige lõpus lisada munavalgevaht. Asetada täidis põhjale, peale raputada mustikaid. Lõpuks katta terve kook juubelitordipulbriga.
Küpsetada 200C kraadi juures umbes 40-45 minutit.
Serveerisin maasikate ja jäätisega.



Pasta shampinjonide ja metskitsevorstiga

120 g metskitsevorsti
2 küüslauguküünt
5-6 shampinjoni
250 g pastat
1 dl vahukoort
200 g gouda juustu

Keeta pasta, samal ajal tükeldada küüslauk ja vorst kuni on võtnud ilusa kuldpruuni jume. Küüslaugule ja vorstile lisada shampinjoni tükid ja praadida veel mõni minut. Lisada pasta ja samuti vahukoor. Kõge viimasena lisada juust.

No comments:

Post a Comment