Lihtne kohupiimakook
Põhi
1 pakk juubelitordipulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
Täidis
1 kg kohupiimapastat
400 g hapukoort
5 muna
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
peale mustikaid(nii palju kui ise soovid)
Kate
1 pakk juuberlitordipulbrit
Sulatada või, segada juuberlitordipulbri ja küpsetusjahuga ning asetada küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Munakollased vahustada suhrtu ja vanillisuhruga vahuks, eraldi vahustada ka munavalged. Kohupiimale lisada hapukoor ja munakollasevaht, segada. Kõige lõpus lisada munavalgevaht. Asetada täidis põhjale, peale raputada mustikaid. Lõpuks katta terve kook juubelitordipulbriga.
Küpsetada 200C kraadi juures umbes 40-45 minutit.
Serveerisin maasikate ja jäätisega.
Pasta shampinjonide ja metskitsevorstiga
120 g metskitsevorsti
2 küüslauguküünt
5-6 shampinjoni
250 g pastat
1 dl vahukoort
200 g gouda juustu
Keeta pasta, samal ajal tükeldada küüslauk ja vorst kuni on võtnud ilusa kuldpruuni jume. Küüslaugule ja vorstile lisada shampinjoni tükid ja praadida veel mõni minut. Lisada pasta ja samuti vahukoor. Kõge viimasena lisada juust.
No comments:
Post a Comment