Monday, July 5, 2010

Lõhe-juustupirukas



Jäjekordne teema, kus kasutan lõhet. Lõhe on kindlalt mu lemmikkala ja järgmine on forell, see tähendab et punased kalad. Tegelikult maitsevad mulle kalad ja mereannid väga, kõik söögid mis neid sisaldavad on kindlasti mulle meelepärased ja eriti kui lisatakse ka juustu...mmm. Seega võib öelda, et see toit on kindlasti "my cup of tea".


Lõhe-juustupirukas

500 g pärmi lehttaigen
2000 g kuumsuitsulõhet
300 g Gouda juustu
200 ml kohvikoort
50 ml vahukoort
4 muna
tilli
sool
pipar


Lehttaigent küpsetada 215 C juures poolküpseks(pealt kergelt pruunikas).
Kloppida muna lahti, lisada kohvikoor ja vahukoor. Maitsestada segu soola, pipra ja tilliga. Lõpuks lisada juust.
Poolküpse lehttaigna peale asetada kõigepealt lõhe ja seejärel valada segu. Pirukat küpsetada 200-210 C peale kuni pirukas tõmbub kuldpruuniks.

No comments:

Post a Comment