Wednesday, April 21, 2010

Pavlova


Seekord otsustasin teha beseetordi kuna viimasel ajal olen nende kohta palju kiidusõnu kuulnud. Igaljul tort on õhuline ja seest maitsvalt vahukommine. Väiksest tükist juba piisab, et koogiisu täis saada. Retsept pärineb nami-namist, muutsin natukene vaid munade ja suhkru kogust ning maisitärklise asendasin kartulijahuga.

Pavlova tort:

Põhi:
6 munavalget
0.5 tl soola
300 g suhkrut
4 tl kartulijahu(maisitärklist)
1 tl vanillisuhkrut
2 tl valget veiniäädikat

Täidis:
2 dl 35% rõõskakoort
200g kohupiima
1 tl valllisuhkrut
3 sl suhkrutKuumuta
mustikaid

Kuumuta ahi 160ºC. Joonista küpsetuspaberile 28 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale kartulijahu, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).
Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi).
Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.
Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemi ja vanilliseemnete või -ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse. Ja peale asetada marjad, minul mustikad.

No comments:

Post a Comment